13 en 14 december: ATV weekend!

Speciaal subforum voor ATV nieuwsmeldingen. Nieuws en actualiteiten over amateur televisie!

Moderator: PA3CRX

Forumregels
Dit is een speciaal subforum voor ATV nieuwsmeldingen. Nieuws en actualiteiten over amateur televisie!
Tip: gebruik het abonnementssysteem om automatisch mails te ontvangen in geval van nieuwe berichten. Zie uitleg in dit subforum.
Gebruikersavatar
PA3CRX
.
.
Berichten: 81
Lid geworden op: 06 jul 2012, 22:35
Roepletters: PA3CRX

13 en 14 december: ATV weekend!

Ongelezen bericht door PA3CRX »

Op 13 en 14 december is er weer een ATV weekend! Zet het vast in de agenda! Hij wordt als vanouds gehouden van zaterdag 18:00 UTC (19.00 LT) tot zondag 12:00 UTC (13.00 LT).

Ook zonder log is het natuurlijk leuk om tegenstations op de band te treffen, zelfs al heb je alleen een ontvangststation. Of ga eens /P. Luister/roep op 144,750 of via http://www.dxspot.tv

Het verzoek aan de repeaterhouders de ATV repeaters uit te zetten gedurende het contest weekend voorkomt dat stations elkaar via repeaters zien en voorkomt ook storing bij de deelnemers.

Voor wie een log insturen:
Kijk op http://www.pi6anh.com/veron/_pages/default.asp?page=ATV om het actuele log te downloaden.
Verbindingen op 9 cm tellen uiteraard ook mee (mag volgens de reglementen). Het log bevat echter geen 9 cm tabblad, daar zal even creatief moeten worden gedaan. Bijvoorbeeld een extra tabblad maken, een band die toch niet gebruikt wordt 'ombouwen' of de verbinding in een afzonderlijke regel in de email zetten (zoveel verbindingen zullen het ook vast niet zijn). Let wel op dat alle gegevens bijgeleverd zijn.
In het log voor de IARU contest (die in juni 2015 zal worden gehouden) is de 9 cm band uiteraard wel opgenomen als tabblad.

Gebruikersavatar
Cees
.
.
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 okt 2012, 20:39
Roepletters: pe1nkt

Re: 13 en 14 december: ATV weekend!

Ongelezen bericht door Cees »

Is er al iets bekend over het nieuwe ATV regelement voor 2015 ?
Ik ben benieuwd wat er staat over de 9cm band.
Volgens ons kan dat alleen maar digitaal i.v.m. de bandbreedte van 10 mhz.

Gr Cees PE1NKT

Gebruikersavatar
PA3CRX
.
.
Berichten: 81
Lid geworden op: 06 jul 2012, 22:35
Roepletters: PA3CRX

Re: 13 en 14 december: ATV weekend!

Ongelezen bericht door PA3CRX »

Wat de 9 cm band betreft is er bij een bandgrootte van 10 MHz wel degelijk meer mogelijk dan alleen digitaal. Volgens het bandplan mag het deel van 3402 tot 3410 gebruikt worden voor breedband 'all mode'. Zelfs AM met onderdrukte zijband, S-ATV (AM) of FM waarbij de zwaai is teruggedraaid dan wel de bandbreedte van het video is beperkt (net zoals bij S-ATV). Uiteraard zonder geluidsdraaggolf want dan is de bandbreedte natuurlijk wel te groot.

Volgens het contest reglement van 2014 is ATV op 9 cm toegestaan, (zie eventueel http://www.pi6anh.com/veron/_pages/defa ... &artikel=0 voor het reglement van 2014). Uiteraard binnen de bevoegdheden zoals het IARU R1 bandplan.

In 2015 zal het zeker worden toegestaan bij de IARU contest, waarvan het reglement en daarbij te gebruiken logsheet op de website van de IARU zal worden geplaatst. Ongetwijfeld zal die t.z.t. ook op de Veron website worden opgenomen.

Plaats reactie