SSB op 2m of 70 cm. ??

Plaats hier je berichten over de VHF, UHF en SHF band (voor ATV is er een afzonderlijk subforum!)
packetpiet
.
.
Berichten: 93
Lid geworden op: 26 jun 2011, 08:28

SSB op 2m of 70 cm. ??

Ongelezen bericht door packetpiet » 30 jun 2014, 08:54

Even een domme vraag: mijn zender geeft te weinig of geen vermogen op SSB in HF. Kan ik ergens op 2 m of 70 cm. testen?
Is er daar inmiddels misschien een stukje op de band, waar dit kan? Of is dit een hele domme vraag?
Ik heb een Yaesu 857 D.

Piet

pb1sam
.
.
Berichten: 92
Lid geworden op: 23 jun 2011, 12:34

Re: SSB op 2m of 70 cm. ??

Ongelezen bericht door pb1sam » 30 jun 2014, 09:51

Hoi Piet,

Als je je vermogen wilt testen, kun je dit het beste doen op een dummyload,
dan stoor je ook niet anderen in de buurt.
Wat betreft je vraag. Het SSB gedeelte in de 2m band loopt van 144.150 - 144.400
Op 70cm loopt het SSB gedeelte van 432.100 - 432.400.
Groet,

Pascal PB1SAM

packetpiet
.
.
Berichten: 93
Lid geworden op: 26 jun 2011, 08:28

Re: SSB op 2m of 70 cm. ??

Ongelezen bericht door packetpiet » 30 jun 2014, 10:35

pb1sam schreef:Hoi Piet,

Als je je vermogen wilt testen, kun je dit het beste doen op een dummyload,
dan stoor je ook niet anderen in de buurt.
Wat betreft je vraag. Het SSB gedeelte in de 2m band loopt van 144.150 - 144.400
Op 70cm loopt het SSB gedeelte van 432.100 - 432.400.
Groet,

Pascal PB1SAM
Hallo, Pascal
Die moet ik nodig bouwen (dummyload). Ik kan nu alleen buiten de deur op zoiets testen.
Ik heb namelijk in FM op 2 m. wel 100 Watt.
Zal de koelplaat alvast klaarleggen. Ik heb er nog twee liggen, met blower erop uit een PC.
Ben alleen kwijt, waar ik die speciale weerstanden heb zien staan op internet.

Ik heb mijn set al een harde reset gegeven, ben nu alles weer aan het instellen. :D

Piet PE1NJE

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1085
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: SSB op 2m of 70 cm. ??

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM » 06 jul 2014, 14:12

De 857 gebruikt voor VHF en UHF een andere eindversterker met een enkele FET, waar ook geen 100W uit komt (50 / 20W).
Als je problemen hebt met vermogen op HF, zou ik het ook in een HF band meten. En in meerdere banden om het met elkaar te vergelijken. De set is softwarematig afgeregeld om over het gehele HF bereik een gelijkmatig uitgangsvermogen te krijgen. Er wordt namelijk behoorlijk geschakeld tussen de filters in de HF eindversterker. De HF eindversterker heeft twee FET's.

Dus inderdaad op een dummy en op meerdere banden meten. En controleer menu 75 :)

packetpiet
.
.
Berichten: 93
Lid geworden op: 26 jun 2011, 08:28

Re: SSB op 2m of 70 cm. ??

Ongelezen bericht door packetpiet » 07 jul 2014, 16:11

menu 75 staat goed.
Ik ga dit denk ik gebruiken:
http://www.richardsonrfpd.com/resources ... 0-50TW.pdf

In Nederland ontdekt voor 15,75 zo goed als nieuw. :D
Even op een koelplaat schroeven, coax eraan en gaan met die banaan.

Piet

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1085
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: SSB op 2m of 70 cm. ??

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM » 09 jul 2014, 16:30

Piet, die liggen ook vaak op radiomarkten voor enkele euro's. Maar dat moet goed werken inderdaad. Ik heb ook zo'n dingetje en heb hem tot 2 GHz kunnen gebruiken. Die jij beschrijft gaat zelfs nog hoger.

packetpiet
.
.
Berichten: 93
Lid geworden op: 26 jun 2011, 08:28

Re: SSB op 2m of 70 cm. ??

Ongelezen bericht door packetpiet » 09 jul 2014, 16:56

Ok, Tjalling, dan ga ik eens kijken, wanneer er een amateur beurs is. :D
Bedankt voor de info.
Piet

packetpiet
.
.
Berichten: 93
Lid geworden op: 26 jun 2011, 08:28

Re: SSB op 2m of 70 cm. ??

Ongelezen bericht door packetpiet » 29 jul 2014, 10:10

packetpiet schreef:Ok, Tjalling, dan ga ik eens kijken, wanneer er een amateur beurs is. :D
Bedankt voor de info.
Piet
Ik kon niet wachten en heb voor 15,- een dummy load gekocht via Marktplaats, helaas voor niets, hij bleek maar 4 mm te zijn en het aansluitpootje was maar 0,08 mm. Die brak dus al snel af.

Eerste beurs in de buurt is in Standaarbuiten in oktober geloof ik.

Vermoedelijk kan ik de 857 niet zelf repareren. Hij heeft twee fabrieks-resets gehad, zonder resultaat. Ook HF -AM geprobeerd, dat gaat wel goed op een dummyload met thermische olie bij de zendclub. Dus eindtorren zijn goed.
73, PE1NJE. :D

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast