hoe mixen jullie op deze frequenties of maak je LO's

Subforum specifiek over 23cm ATV (1,2GHz) en 13cm ATV (2,3GHz)
Gebruikersavatar
fred101
.
.
Berichten: 878
Lid geworden op: 08 jun 2007, 08:08
Roepletters: PA4TIM
Locatie: Waardenburg
Contacteer:

hoe mixen jullie op deze frequenties of maak je LO's

Ongelezen bericht door fred101 » 23 jun 2009, 20:47

Wat voor soort mixers gebruiken jullie op dit soort frequenties. Ik heb een mixer in een meetapparaat zitten wat tot 1,2GHz ging en dat was een dbm met diodes. Nu kan ik me niet voorstellen dat bij hogere frequenties nog zo gemixed wordt. Dat wordt denk ik veel te groot met veel te veel paracitaire eigenschappen.

Bij het maken van een oscillator kun je geen gewone spoelen en C's meer gebruiken. Dat gebeurd met stripline enzo. Is dat erg moeilijk bouwen of valt dat wel mee. Kan me zo voorstellen dat dat om tiende van mm's gaat. Zou je zonder te etsen ook een stukje stuk dik zilverdraad boven een massavlak kunnen hangen en dan bv de hoogte veranderen om de capaciteit te varieren.

Ik wil eens wat experimenteren met oscillators en filters op hogere frequenties (1 tot 3 GHz) Gewoon om wat te leren. Ik heb niet nub direct een toepassing. (Ik wil ooit zelf een SNA maken die hoog in frequentie doorloopt maar zover ben ik nog laaaaaang niet, maar je moet ergens beginnen :) ) Moet zeggen dat het me wel intrigeerd. Die oscillators en filters bevatten bijna geen onderdelen en toch werkt het. Een HF filter is een enorme spoelen en C winkel. Zo'n shf filter bestaat uit wat staafjes of stripjes en dat werkt nog ook.
PA4TIM's opvangtehuis voor buizenbakken: Link

Plaats reactie