Wavecom + tussentrap

Subforum specifiek over 70cm ATV (434.250MHz)
Gebruikersavatar
pa4erc
.
.
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 sep 2010, 20:50
Contacteer:

Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door pa4erc » 09 sep 2010, 21:15

Hallo Allemaal,
Ik ben nieuw met het atv gebeuren maar heb een Wavecom modulator weten te scoren ( vastgezet op 434.250 ) en had al een tijd de minikits eindtrap liggen.
Nu stuurt de Wavecom ong. 2mW uit en dit is erg weinig voor de eind module.

heb nu 2 tal trappen gemaakt om te testen maar:

eerst de tussentrap gemaakt met de bfr91 en bfr96 volgens PE2ER op zijn site staat beschreven.
deze is slecht af te stellen.
toen besloten verder te zoeken en kwam een schema tegen van F1HPR. deze gemaakt en is goed af te regelen maar de 2e trap heeft alleen zin om te oscilleren i.p.v. gezellig mee te doen.
geeft wel bijna 500mW uit (klopt volgens mij ook niet).

Nu mijn vraag of er iemand nog een andere oplossing weet om het vermogen op te krikken naar een 50 tot 100mW zodat dit naar de eindmodule kan worden gestuurd?

Groet Eric PA4ERC
Bijlagen
IMG_9467.JPG
500 mW
IMG_9463.JPG
tussentrap 2
DRIVER100MW.jpg
trap twee
tussentrap1.gif
eerste trap
IMG_9462.JPG
Wavecom kabel modulator

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1085
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM » 09 sep 2010, 22:02

Bij mijn Minikits eindtrap was 2mW juist het meest ideale ingangsvermogen. De BIAS staat dan op ca. 1,3A, maar dat kun je het beste optimaliseren aan de hand van metingen.

Wat ik heb gemeten staat in dit berichtje:
http://www.hamforum.nl/viewtopic.php?f=32&t=114
Vooral in de wat latere reacties zie je dat ik steeds verder het ingangsvermogen moest beperken om de goede balans te krijgen tussen ingangsvermogen, BIAS en uitgangsvermogen. ik heb zelfs een verzwakkertje in mijn Minikits gebouwd om de modulator wat beter te kunnen regelen.

Meer dan 10W (gemeten zonder video) moest ik er niet uit halen om nog een beetje schoon signaal over te houden.
O ja, meet zoiezo het vermogen zonder video aan te bieden, anders lees je maar een klein beetje af. Of gebruik een spectrum analyser :)

Gebruikersavatar
pa4erc
.
.
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 sep 2010, 20:50
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door pa4erc » 09 sep 2010, 22:17

Hoi PE1RQM.

Dank voor de reactie.

meting is gedaan zonder video (kaal singal) dit had ik vernomen uit een ander bericht van je.
zal het weekend eens de eindtrap er achter hangen zonder tussentrap.
het stukje van de verzwakker aan de ingang van de Minikits trap had ik i.d.d. gelezen en ook in mijn trap gezet.

zal de bevindingen plaatsen.


wordt vervolgt :biggrin:

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1085
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM » 09 sep 2010, 22:27

Als je maar 2mW hebt, kun je beter die verzwakker niet gebruiken aan de ingang.
Maar kijk maar eens, we horen het wel :)

Gebruikersavatar
pa4erc
.
.
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 sep 2010, 20:50
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door pa4erc » 12 sep 2010, 15:20

Hallo Allemaal,



Vandaag de verzwakker eruit gehaald en een blikje om de eindmodule gezet.

De modulator stuurt nu ong. 1,5 mw uit en ik blijf goed beeld houden tot 10W.
Daarna gaat het snel achteruit( strepen, vervorming beeld enz).

Nu nog alles in een kast bouwen en binnenkort komt ook de flightcase waar alles in moet komen.

Ik zal van de week als alles in een kast gaat even wat foto´s maken en plaatsen.
mischien ook interesant voor anderen om te zien hoe we het denken te gaan doen.

Groet Eric

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1085
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM » 12 sep 2010, 21:50

Hi Eric,

Fijn dat je er nu ook 10W uit kan krijgen. Ik had bij mij ook gemerkt dat dat toch wel de limiet is. Tja, 20W was ook geen probleem, maar dat was niet eens meer in de buurt van wat je nog lineair kunt noemen. Voor FM geen probleem, maar dit is helaas AM.

Succes met de kast en we zien graag het resultaat!

Gebruikersavatar
pa4erc
.
.
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 sep 2010, 20:50
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door pa4erc » 24 sep 2010, 19:39

Hallo Allemaal,

was even druk maar goed, alles in de kast gemaakt.

Dit is het eindresultaat.
IMG_9478.JPG
Wavecom en eindmodule
IMG_9483.JPG
voorzijde kast
IMG_9484.JPG
achter zijde
nu op naar het volgende project.

Groet Eric

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1085
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM » 25 sep 2010, 12:42

Ziet er erg goed uit Eric!

Gebruikersavatar
pa4erc
.
.
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 sep 2010, 20:50
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door pa4erc » 03 nov 2010, 22:11

Hallo Iedereen.

Had nog beloofd een paar foto's neer te zetten als de flightcase er was. :clap:

nou ondertussen zit deze vol.
IMG_9547.JPG
van onder naar boven:
eerst de voeding 12 volt 12,5 amp
dan de 70cm atv zender
23cm zender
13cm zender
en als laatste de baseband met video in en 2x audio 7.02 en 7.20.

alleen moeten de 23 en 13cm zenders nog een eindtrap krijgen, ik hoop a.s. zaterdag wat op de beurs tegen te komen.


Groet Eric PA4ERC
Groet Eric PA4ERC

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1085
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM » 04 nov 2010, 18:22

Dat ziet er strak uit Erik. De bovenste afdekplaat grijs spuiten zou misschien ook nog wel mooi wezen.

Misschien zie ik je nog op de markt!
73 Tjalling

Gebruikersavatar
pa10403
.
.
Berichten: 122
Lid geworden op: 02 nov 2007, 15:39
Locatie: Eindhoven

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door pa10403 » 07 nov 2010, 19:57

Dat ziet er goed uit,is dit een soort van repeater of transponder?
Omdat er 70cm,23cm en 13 cm in zit?
73's Gerard
Zeelui = home sweet home
Radiozendamateur = ohm sweet ohm

Gebruikersavatar
pa4erc
.
.
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 sep 2010, 20:50
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door pa4erc » 08 nov 2010, 21:05

Hoi Gerard,

we willen volgend jaar als het weer lekker is buiten :biggrin:
een dag op pad met atv.
dus deze winter bouwen en in de lente naar buiten.

waarschijnlijk gaat er ook 2 en 70cm mee en hf

Groet Eric

gerard 2
.
.
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 sep 2010, 09:03

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door gerard 2 » 13 nov 2010, 14:22

ziet er netjes uit zo'n kistje ik ga wel met je mee laat maar eens horen wanneer

gr gerard2
Ook leuk zo'n Barco

Gebruikersavatar
pa5rj
.
.
Berichten: 20
Lid geworden op: 09 jul 2007, 23:06
Roepletters: PA5RJ
Locatie: kerkenveld

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door pa5rj » 13 nov 2010, 20:15

[quote="pa4erc"] Volgens mij zijn die trimmers die jij gebruikt 22pF .
Kan mij dus voorstellen dat dit niet gaat werken .
Net wat RQM al zij ,5mW is bijna genoeg voor de Mini-kit modul (ra...)

Groet Roel
Ja daar ga je dan met 300000kM/sec....www.pa5rj.nl

Gebruikersavatar
pa4erc
.
.
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 sep 2010, 20:50
Contacteer:

Re: Wavecom + tussentrap

Ongelezen bericht door pa4erc » 09 jan 2011, 21:49

Hallo allemaal, even een update van de filghtcase.
Allereerst de beste wensen voor 2011 en dat er maar weer veel aan de hobby gedaan mag worden.

Tot nu toe weer een hoop gedaan.

Onderin de kast is de water koeling aangebracht voor de eindtrap 13cm.

Daarboven een rekje gemaakt met daarop de eindtrap voor 13cm van 100W (PE1RKI).
Helemaal boven in een rek voor de nog te bouwen eindtrap voor 23cm (2x MRF 284).
Deze week ga ik de voeding van 28 Volt maken voor de eindtrappen.

Groet Eric
Bijlagen
IMG00124-20110109-1931.jpg
Eindtrap gemaakt door PE1RKI
IMG00123-20110109-1930.jpg
Achterzijde flightcase

Plaats reactie