Opslaan van concepten

Forumregels
Hier kunnen handige tips worden geplaatst om dit forum optimaal te benutten. Ontdek de mogelijkheden en laat je berichten er uitspringen door gebruik te maken van bijvoorbeeld BBcode en bijlagen.
Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Forum beheerder
Forum beheerder
Berichten: 1088
Lid geworden op: 09 feb 2007, 22:13
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Opslaan van concepten

Ongelezen bericht door Tjalling PE1RQM »

Ben je bezig een bericht te schrijven, moet je ineens weg. Of als je wat langer wilt nadenken over de inhoud van je bericht, maar je wilt alvast wel wat opschrijven, dan kun je gebruik maken van de functie "opslaan" (als concept).

Je bericht wordt dan bewaard in je gebruikerspaneel en is dan nog niet zichtbaar voor andere gebruikers van dit forum. Zo kun je steeds iets aan de inhoud toevoegen tot je klaar bent.

Het werkt zo:
Begin gewoon net als anders met het schrijven van een bericht. Onder je bericht zie je de knop "opslaan", welke je kunt gebruiken om je bericht als concept op te slaan. Je bericht wordt nu niet geplaatst in het forum waar je bezig was, maar in je gebruikerspaneel.

Om in een later stadium weer verder te gaan met je bericht, ga dan naar je gebruikerspaneel (link staat bovenin je scherm in het forumoverzicht - niet het portaal). Kies vervolgens "beheer concepten" en je ziet een opsomming van je concepten, die nog staan te wachten op plaatsing.

Rechts van de titel zie je de volgende twee functies staan:
  • Laad concept
  • Bekijk/wijzig
Laad concept : Laadt je bericht in het forum waar je je bericht bent begonnen te typen. Je kunt nog wat wijzigingen aanbrengen indien gewenst en de knop "bevestig" zorgt ervoor dat je bericht ook daadwerkelijk geplaatst wordt en voor anderen leesbaar wordt gemaakt. Je bericht wordt nu automatisch uit het gebruikerspaneel verwijderd en staat dan fysiek op het forum.

Bekijk/wijzig : Je kunt je bericht nog zo vaak bekijken en wijzigen, zo vaak je wilt. Met de knop "opslaan" kun je de wijzigingen opslaan, zonder je bericht nog te plaatsen op het forum. Als je wel klaar bent om je bericht te plaatsen, kies dan "Laad concept", zoals hierboven is beschreven.

Opgelet: opslaan van concepten voor "privéberichten" (PB) werkt iets anders!
Iets maar; concepten van privéberichten worden niet opgeslagen onder "gebruikerspaneel" -> "beheer concepten", maar in je persoonlijke mailbox. Je ziet daar een tabje "concepten" staan onder "schrijf bericht". Daarin komen de concepten voor privéberichten. Verder werkt het hetzelfde.

Opgelet: bijlagen gaan verloren!
Een conceptbericht kan nog geen bijlagen bevatten. Voeg die pas toe als klaar bent om het bericht te plaatsen (laad concept).

Plaats reactie