Pagina 1 van 1

activiteiten op 50MHz?

Geplaatst: 12 apr 2014, 23:58
door PE2CH
Het valt me op dat er weinig activiteit is op 50MHz, zowel op fora alsook in de ether.
Ik heb het idee dat er best wel voldoende transceivers zijn waarmee men (ook) op 6mtr kan komen, maar dat die mogelijkheid simpelweg ongebruikt blijft. Meestal zal het zijn dat men 'vergeten' is om een geschikte antenne in de mast te zetten, omdat men simpelweg voorbij gaat dat er (ook) de 6mtr mogelijkheid in de trx zit :(

Verder is mij bekend dat er twee wekelijkse rondes zijn op 50MHz, nl. in Amersfoort en Amstelveen. Het aantal deelnemers daaraan komt zelden boven de 10 uit. Zou leuk zijn als er meer activiteit komt, al heb ik daar geen hoge verwachtingen van. Heb wel begrepen dat de zomer de meest gunstige periode is voor 6mtr activiteiten.
Zelf heb ik onlangs een 50MHz single-band handheld gekocht, zie onderstaande foto.
Palstar.jpg

Re: activiteiten op 50MHz?

Geplaatst: 18 apr 2014, 23:08
door Tjalling PE1RQM
Inderdaad best wel jammer van zo'n leuke band. Voor in de auto heb ik het probleem, dat mijn ietwat langere antenne een stevige beugel nodig heeft en mijn huidige auto weinig bevestigingsmogelijkheden biedt. Een magneetvoet is bijna geen optie, dan moet het een onmogelijk groot ding worden.

Voor sporadische E is 6m helemaal top. Ik heb een keer met een scanner discone antenne flink lopen DX-en :)

Re: activiteiten op 50MHz?

Geplaatst: 19 apr 2014, 10:02
door elsinga
Ik kan met mijn IC7000 en autotuner/ZS6BKW prima op 6m uitkomen. Wanneer zijn die rondes precies? Kan altijd even kijken of dat vanuit Friesland lukt. ;)

Re: activiteiten op 50MHz?

Geplaatst: 19 apr 2014, 13:16
door PE2CH
oef, vanuit Friesland? Dat gaat een uitdaging worden denk ik. De enige wekelijkse 6 mtr ronde die ik weet is PI4ASV.
In Amersfoort is was(?) er elke donderdagavond iets te doen op 6 meter, maar daar zou PA0ETE vast wel actuele info over kunnen geven.