PLC QRM op de HF banden

Plaats hier je berichten over de korte golf en de 6m en 4m band
PJ002
.
.
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2013, 00:53

PLC QRM op de HF banden

Ongelezen bericht door PJ002 » 20 feb 2013, 12:53

PLC Homeplug t.b.v. internet via stopcontact

Bolsward 17 februari 2013


Beste korte golf radiozend- en luisteramateurs, 11 meter zendhobbyisten,


Wij vragen uw aandacht voor het volgende,


Enige tijd terug heeft het Agentschap Telecom radio amateurs verzocht informatie te geven over de bandnotches in PLC apparatuur. Deze blijken ernstige storing te veroorzaken op de amateur-banden en in de 11 meter band. Deze slecht doordachte apparatuur heeft een zeer matige filtering en veroorzaakt bij vele amateurs en hobbyisten een dusdanige storing dat hen het beoefenen van de zend- en luisterhobby nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt.

De gebruikers van deze storende apparatuur treft echter geen blaam en kunnen daar niets aan doen. In de eerste plaats is de apparatuur om vage redenen goedgekeurd of zijdelings er bij ingeslopen door Europese regels. en in de tweede plaats weet de gebruiker helaas niet beter. Toch kunnen zij een storing tot wel S9 of meer veroorzaken..

Al met al wordt de hele korte golf band langzamerhand weggegeven aan fabrikanten die het niet zo nauw nemen met de regelgeving. Hier is de zend- en luisteramateur, alsmede de zendhobbyist echter de dupe van. Deze groep gebruikers van de frequenties is al sinds jaar en dag bezig met de hobby en heeft vaak veel geld, tijd en moeite gespendeerd om met zo weinig mogelijk storing wereldwijde verbindingen te leggen. Door de opkomst van goedkope en slecht gefilterde apparatuur kunnen vele amateurs en hobbyisten op termijn hun veelal dure apparatuur aan de wilgen hangen. Dit kan niet de bedoeling zijn van het toewijzen van frequentiegebieden!!

Wij zijn van mening dat het Agentschap Telecom ernstig tekort schiet door deze storende apparaten toe te laten op de markt. Door deze toelating wordt de aanwezigheid van een grote groep gebruikers met een jarenlange expertise op de korte golf frequenties volledig genegeerd.

Het is echter nog niet te laat om in actie te komen. Met behulp van zend- en luisteramateurs en zend-hobbyisten is het mogelijk om het Agentschap Telecom te informeren en assisteren in het opsporen en elimineren van storende signalen. Door deze hulp moet het mogelijk zijn voor het Agentschap om fabrikanten er toe te bewegen hun producten afdoende te filteren op ongewenste breedbandige draad golven.

Bij voldoende feedback worden de uitkomsten van deze enquête in mei 2013 aangeboden aan het Agentschap Telecom. We gaan nog even bekijken hoe wij de media kunnen inschakelen voor deze uitreiking.

Heeft u extra aanvullingen feedback laat ons het dan even weten.

73'

zie onderstaande link en vul het onderzoek in. alvast bedankt voor uw aandacht.https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... E6MA#gid=0

Plaats reactie