13 en 14 september ATV activiteitenweekend/contest

Speciaal subforum voor ATV nieuwsmeldingen. Nieuws en actualiteiten over amateur televisie!

Moderator: PA3CRX

Forumregels
Dit is een speciaal subforum voor ATV nieuwsmeldingen. Nieuws en actualiteiten over amateur televisie!
Tip: gebruik het abonnementssysteem om automatisch mails te ontvangen in geval van nieuwe berichten. Zie uitleg in dit subforum.
Gebruikersavatar
PA3CRX
.
.
Berichten: 81
Lid geworden op: 06 jul 2012, 22:35
Roepletters: PA3CRX

13 en 14 september ATV activiteitenweekend/contest

Ongelezen bericht door PA3CRX »

Het begint op zaterdag om 12:00 UTC op en eindigt op zondag om 18:00 UTC.
Dat is dus van zaterdag 14:00 LT tot zondag 20:00 LT.

Zie voor het log en reglement de website http://vhf-uhf.veron.nl/ bij contesten.

In Engeland wordt ook een activiteitenweekend gehouden, zie http://www.batc.org.uk/forum/viewtopic. ... 9739#p9730 Als er wat condities zijn moeten we toch eens wat Engelse stations in het log zien te krijgen!

Graag aandacht voor het volgende:
- de cijfercode dienen vier willekeurig gekozen cijfers te zijn. De cijfers mogen niet hetzelfde zijn (b.v. 2222) of opeenvolgend (b.v. 4567 of 5432). Steeds dezelfde cijfers met alleen een andere 'band' is niet erg willekeurig te noemen. Het is de bedoeling dat de code niet voorspelbaar is als je hem niet hebt gezien.

- Er mag door hetzelfde station vanaf meerdere locaties worden meegedaan. Dan een tweede (of derde) log gebruiken en een andere cijfercode. Jezelf /A of /P noemen hoeft niet verplicht maar maakt het stations (zeker die aanroepen en anders denken al een verbinding met je gemaakt te hebben) duidelijk dat je dan ergens anders zit.
Wat wel belangrijk is als je vanaf locatie twee of drie een verbinding maakt met een station waarmee je ook al eerder een verbinding hebt gemaakt: die persoon moet dan ook een andere cijfercode uitzenden en die code vermelden in het log in de kolom 'opmerkingen'. Die cijfercode is immers al bij de eerste verbinding gezien. Mijn ervaring is dat je dat zelf aan het tegenstation moet vertellen, anders zendt hij dezelfde code uit als bij de eerste verbinding. Het tegenstation kan dus alles in één log vermelden.

Tip: wacht niet tot het laatste moment met het indienen van het log. Als het niet is aangekomen (je krijgt altijd bericht) of er zijn nog vragen over ontbreekt misschien de tijd om het te corrigeren als je het laat instuurt.

Veel plezier,
Chris PA3CRX

Gebruikersavatar
PA3CRX
.
.
Berichten: 81
Lid geworden op: 06 jul 2012, 22:35
Roepletters: PA3CRX

Re: 13 en 14 september ATV activiteitenweekend/contest

Ongelezen bericht door PA3CRX »

Het is de bedoeling dat ik (PA3CRX) zondagochtend weer naar de Doornse Kaap ga, om vanaf 80 mtr boven NAP verbindingen te maken met m'n 6 cm en 1,2 cm portabel stations.
Door de ballonvossenjacht zullen de diverse repeaters ongetwijfeld druk bezet zijn, dus deze keer probeer ik het (weer) via PI3AMF en/of rechtstreeks.

Plaats reactie